Montažne kuće

Moderne i energetski efikasne montažne kuće koje štede energiju. Projektovane su tako da maksimalno iskorišćavaju životni prostor.

Montažne kuće tipski katalog

Montažne kuće tip Ivanjica 27 pogled spreda

Montažne kuće do 50m2

Katalog stambenih i poslovnih montažnih kuća ukupne kvadrature do 50m2

montazna-kuca-tip-ivanjica-77

Montažne kuće od 50 - 100m2

Katalog stambenih i poslovnih montažnih kuća ukupne kvadrature od 50 do 100m2

montazna-kuca-tip-ivanjica-105

Montažne kuće preko 100m2

Katalog stambenih i poslovnih montažnih kuća ukupne kvadrature preko 100m2

montazna-kuca-tip-golija-40

Montažne planinske kuće

Katalog montažnih planinskih kuća i vikendica

Montažne vantipske kuće

Pored tipskih modela montažnih kuća, našim kupcima su na raspolaganju i montažne kuće po vašoj želji. Ukoliko imate projekat ili idejno rešenje montažne kuće iz vaših snova, izradićemo objekat po planu i projektu. Ukoliko nemate projekat ili idejno rešenje, dovoljno je da nam skicirate raspored prostorija i okvirne dimenzije a naš projektni biro će se pobrinuti za izradu projektne dokumentacije za vašu montažnu kuću a nakon toga krenuti za gradnjom. Za sva dodatna pitanja u vezi izgradnje vantipske montažne kuće kontaktirajte nas putem podataka na dnu stranice.

Montažne kuće Ivanjica

Ivanjica je rodno mesto montažnih objekata, kako u Srbiji tako i u regionu. Nadaleko poznati tipski montažni objekti Ivanjica mogu se pronaći u skoro svakoj zemlji Evrope i Rusije.

Modeli Ivanjica projektovani su tako da zadovolje svaku vašu potrebu za komforom i dizajnom. Bilo da Vam je potrebna planinska vikendica, kućica pored jezera ili porodični dom sa nekoliko spavaćih soba, naši tipovi su idealno rešenje za Vas.

Montažne kuće Ivanjica su trend koji je iz dana u dan sve više popularniji, kako u svetu tako i kod nas. U Srbiji, one su postale popularne početkom 90ih godina, a prva fabrika za proizvodnju montažnih kuća osnovana je u Ivanjici, tako da je sve do danas montažne kuće Ivanjica postalo prepoznatljivi brend širom stare Jugoslavije.

Montažne kuće odlikuju mnoge prednosti u odnosu na zidane objekte:

 • Brzina izgradnje
 • Cena gradnje
 • Izolacija
 • Zdravi i prirodni materijali

Brzina izgradnje montažne kuće

U zavisnosti od faze gradnje i veličine objekta, rok za izgradnju je od 2 do 7 nedelja, od dana potpisivanja ugovora.

Izolacija kuće

Izolacija u montažnim objektima prati poslednje svetske i evropske standarde, tako da je ogromna ušteda energije, a samim tim i cena za klimatizaciju objekata znatno niža.

Prirodni i zdravi materijali

Konstrukcija zidova koju koristimo u izgradnji je od drveta, koje je prirodan i jedan od najzdravijih materijala za život. Prijatnost i osećaj koje pruža drvo ne može se meriti ni sa jednim drugim ograđevinskim materijalima.

Proces kupovine montažne kuće

Potrudili smo se da na najjednostavniji način objasnimo kompletan proces kupovine montažne kuće, od trenutka odabira modela kuće pa sve do useljenja i zdravice. Ukoliko imate dodatnih pitanja, stojimo Vam na raspolaganju.

Proces kupovine montažne kuće grafikon

1. Prvi i najteži korak prilikom kupovine montažnog objekta je odabir željenog tipa. Ukusi su različiti tako da u ovom koraku morate uzeti u obzir raspored i veličine prostorija montažne kuće, ukupnu kvadraturu, osvetljenost i još mnogo drugih faktora. Ukoliko imate nedoumice koja površina vam je potrebna, budite slobodni da nas kontaktirate. Naše kolege će Vam rado izaći u susret.

2. Nakon odabira željenog tipa, drugi korak je lokacija. Mesto gde želite da Vaš objekat bude sagrađen, mora posedovati svu potrebnu dokumentaciju po zakonima zemlje u kojoj se gradi. Takođe, neko iz našeg tima mora obići lokaciju gradnje kako bi se uverili da zadovoljava potrebne uslove za neometanu izgradnju montažne kuće.

3. Sledeći korak je potpisivanje ugovora. U ugovoru će sve biti detaljno precizirano: rok i uslovi gradnje montažnog objekta, tehnički detalji, materijali i ostale potrebne i zakonski regulisane stavke.
4. Nakon potpisivanja ugovora, započinju radovi na izgradnji montažne kuće. U zavisnosti od površine montažnog objekta, ova faza traje 15-30 dana od dana potpisivanja ugovora.
5. Nakon završene montaže i grubih radova, nastavljamo sa zanatskim i finalnim radovima na vašoj montažnoj kući.
6. Kada je sve gotovo, po starom običaju, donosimo piće za useljenje.

Dinamika plaćanja montažne kuće

Dinamika i uslovi plaćanja prilikom kupovine montažne kuće definišu se u ugovoru koji potpisuju obe strane, a prema prethodnom usmenom ili pismenom dogovoru. Standardna dinamika plaćanja odvija se na sledeći način:

 • 50% prilikom potpisivanja ugovora o kupovini/prodaji montažne kuće
 • 20% na dan početka montaže
 • 20% na dan završetka montaže i grubih radova
 • 10% u toku izvođenja zanatskih radova, a pre primopredaje montažne kuće

Rokovi za izgradnju montažne kuće

Željeni datum početka radova na vašoj montažnoj kući i rokovi završetka radova dogovaraju se prvo usmenim ili pismenim putem, a zatim dogovoreni rokovi se uvrstavaju u ugovor koji potpisuju obe strane. Retko se dešava da, zbog popunjenosti kapaciteta, nismo u prilici da započnemo radove na montažnom objektu kada kupac to želi, ali to obavestimo pre potpisivanja ugovora i, u saradnji sa kupcem, dogovaramo novi termin, pogodan za ove strane.

Rok završetka radova, takođe, zavisi i od površine i kompleksnosti same montažne kuće. Standardni rokovi su:

 • Za sivu fazu: 15-30 dana u zavisnosi od povšrine objekta i kompleksnosti same montažne kuće
 • Za ključ u ruke: 45-60 dana u zavisnosi od povšrine objekta i kompleksnosti

Za sve rokove koji odstupaju od standardnih rokova, obavestićemo investitora pre potpisivanja ugovora, kako bi izbegli eventualno nezadovoljstvo.

U slučajevima elementarnih nepogoda, kao što su poplave, zemljotresi i slično, kao i u zakonskim ograničenjima kretanja i radova kao što je proglašenje vanrednog stanja ili policijskog časa, obustavićemo radove na montažnoj kući i o tome pismenim putem obavestiti investitora. Radove na montažnom objektu nastavljamo odmah nakon zakonske mogućnosti za iste.

Garancija na izgrađenu montažnu kuću

Prilikom izgradnje montažne kuće, koristimo isključivo najkvalitetnije suvo čamovo drvo i sertifikovane materijale. Takođe, majstori koji montiraju naše kuće su dobro uigrani timovi sa višegodišnjim iskustvom tako da smo u prilici da damo garanciju na svaki naš izgrađeni montažni objekat.

Garancija za montažnu kuću se deli u 3 kategorije:

 • Garancija na konstrukciju montažne kuće
 • Garancija na zanatske radove na montažnoj kući
 • Garancija samih materijala koje koristimo

Garancija na konstrukciju montažne kuće

Konstrukcija montažne kuće pravi se od suvog najkvalitetnijeg čamovog drveta a zaštićena je OSB pločim i folijom, tako da su zidovi odlično zaštićeni i praktično večni.  Zbog zakonskih regulativa, u ugovoru navodimo rok trajanja od minimum 30 godina za konstrukciju montažne kuće.

Garancija na zanatske radove

Kolegijalnost i timski rad su veoma važni kod izgradnje montažnih objekata. Naši timovi za montažu i druge zanatske radove na montažnoj kući imaju višegodišnje iskustvo stoga garantujemo minimum 3 godine garancije na sve zanatske radove.

Garancija samih materijala koje koristimo

Kako koristimo isključivo sertifikovane i proverene materijale za naše montažne kuće, svaki od tih materijala poseduje svoju garanciju za koju odgovara sam proizvođač. Upravo iz tog razloga, prilikom kupovine montažne kuće dobijate i zasebnu garanciju za sve materijale ugrađene u vašu montažnu kuću ponaosob.

Konstrukcija montažne kuće i opis radova

Montažne kuće se projektuju po ideji i zahtevima investitora. Pre potpisivanja ugovora dogovaramo sve detalje oko izvođenja radova, izbora materijala, boja i slično. Na kraju, po želji kupca krećemo sa razradom projekta i pripremom terena za postavljanje montažne kuće.

Prilikom razrade projekta, uvek se vodi računa da kuća ispunjava važeće propise po pitanju funkcionalnosti, energetske efikasnosti i estetike.

Tehnička specifikacija montažne kuće

Zidovi montažne kuće

U zavisnosti od lokacije i prupačnosti terena kao i od vrste objekta i statičkog proračuna, izrađujemo modularne zidne elemente koji mogu od 60x260cm pa sve do 1250x60cm. Sve zidove izrađujemo u našoj fabrici prema krojnim listama koje izrađujemo nakon pregleda projekta montažne kuće i idejnog rešenja.

Zidovi  montažne kuće sastoje se od drvenog rama koji se izrađuje od suve čamove građe 1. klase, u širini od 100mm. Unutar zida postavlju se vertikalni pregradni stubovi na širinu od 40cm.

Oba tipa zida montažne kuće, spoljni i unutrašnji, zatvaraju se OSB pločom od 10mm sa obe strane. Unutrašnjost zidova ispunjava se minerlanom vunom koja je jedna od najboljih termo i zvučnih izolacija. Kod spoljnih zidova, debljina mineralne vune iznosi 100mm a kod unutrašnjih zidova debljina mineralne vune iznosi 80mm.

OSB ploča se vezuje za drvenu konstrukciju vijcima 5×50 ili ekserima E31/70 nazubljenim ili uvijenim telom. Modularni odnosno montažni zidovi kuće spajaju se pomoću temeljača, dimenzija 100 ili 140mm i venčanica 100x42mm. Temeljače montažne kuće se prethodno premazuju bitulitom i ankerišu za soklene zidove.

Nakon montaže kuće, spoljašnji zidovi oblažu se izoterm oblogom (stiropolom) debljine 10 ili 20mm a unutrašnji zidovi oblažu se gips-karton pločama debljine 9.5mm. Zidovi sanitarnih prostorija oblažu se vodootpornim gips-karton pločama debljine 12.5mm.

Prilikom izrade modularnih zidova montažne kuće, projektom su predviđena mesta za elektro instalacije i unutar zidova se postavljaju savitljiva creva za razvod instalacije.

Presek spoljneg zida montažne kuće

Spoljni zid
1 Završni sloj fasade 5mm
2 Lepak i mrežica 5mm
3 Stiropor 100mm
4 OSB ploča 10mm
5 Drveni ram 100mm
6 Mineralna vuna 100mm
7 PVC folija0 0.20mm
8 OSB ploča 10mm
9 Gips-karkton ploča 10mm
Ukupno 240mm

Presek unutrašnjeg zida montažne kuće

Unutrašnji zid
1 Gips-karton ploča 9.5mm
2 OSB ploča 10mm
3 Drveni ram 80mm
4 Mineralna vuna 80mm
5 OSB ploča 10mm
6 Gips-karton ploča 9.5mm
Ukupno 120mm

Stolarija na montažnoj kući

Kupcima naših montažnih kuća na raspolaganju su 2 tipa stolarije: PVC ili drvena. Izbor stolarije ne utiče na cenu montažne kuće.

Drvena stolarija izrađuje se prema želji kupca. PVC stolarija se gradi od šestokomornog PVC Nemačkog profila prema projektu montažne kuće. Stolarija je zastakljena dvostrukim staklom radi maksimalne termo i ztvučne izolacije. Prozori i balkonska vrata otvaraju se oko svoje vertikale.

Ulazna vrata izrađena su od PVC profila i opremljena su sigurnosnom bravom sa uloškom. Unutrašnja vrata montažne kuće su duplošperovana dimenzija 90x205cm ili 80x205cm. Unutrašnja vrata opremljena su običnim bravama.

Krovni elementi montažnog objekta

Krovna konstrukcija montažne kuće izrađuje se od rešetkastih krovnih nosača. Sistem rešetki nosača izrađuje se dvodelnim drvenim pojasevima  i jednodelnim ili trodelnim štapovima ispune, čije veze su ekserima spojene u zoni pojaseva. Krovni nosači se izrađuju u fabrici prema statičkom proračunu montažnog objekta.

Montaža, postavka, krovnih nosača postavlja se na zid kuće i razmaknute su 120cm. Potom se ankerišu U profilima. Nakon ankerisanja prelazi se na daščanje u krovnim ravnima, debljine 24mm. Nakon daščanja krova, postavlja se ter papir i omogućava provetravanje krova.

Pokrivanje montažne kuće vrši se crepom. Po želji kupca, kalkan se zatvara OSB pločom debljine 15mm koja se pričvršćuje za zidove i krvonu konstrukciju.

Opšivka krova vrši se profilisanom daskom ili OSB pločama, a nakon toga se stavlja fasada u boji po želji kupca.

resetkasta-konstrukcija-montazne-kuce

Plafonska konstrukcija na montažnoj kući

Plafonska konstrukija montažne kuće projektovana je tako da maksimalno štedi energiju a sastoji se od plafonskog roštilja, izolacije i plafonske obloge.

Preko krovnih nosača postavlja se roštilj, koji je unapred pripremljen u našoj fabrici a koji se sastoji od suve čamove letve dimenzije 48x38mm. Sa donje strane letvi postavlja se parna brana koja je izrađena od PVC folije kao i plafonska obloga. Izolacija plafona sastoji se od mineralne vune debljine 150mm. Sa unutrašnje strane, plafon montažne kuće obložen je gips-karton pločom debljine 12,5mm.

Plafonska konstrukcija montažne kuće

Plafonska konst.
1 Gips-karton ploča 12.5mm
2 Podkonstrukcija *
3 PVC folija 0.15mm
4 Rešetkasti nisač *
5 Mineralna vuna 10mm
Ukupno 150mm

* = Prema statičkom proračunu

Građa za izgradu elemenata montažne kuće

Prilikom izrade montažne kuće, koristimo isključivo suvu čamovu građu visokog kvaliteta. Sami obrađujemo i sušimo drvo tako da smo u situaciji da kontrolišemo kvalitet i sam proces prerade od početka pa sve do montaže objekta. 

Zanatski radovi na montažnoj kući

Limarija i limarski radovi

U standardnu ponudu za monažnu kuću uključeni su i oluci, koji prema projektu imaju odgovarajući broj odvoda. Oluci su izrađeni od pocinkovanog lima, braon boje, debljine 0,55mm. Za opšivanje dimnjaka i drugih elemenata montažne kuće koristi se pocinkovani lim, debljine 0,55mm.

Podovi montažne kuće

U standardnoj ponudi za montažnu kuću, predviđen je laminat, izrađen od bukovog drveta, prve klase, debljine 7mm koji se postavlja klik sistemom.

Ispod laminata postavlja se hudroizolacija od bitumenskih traka, tvrdopresovani stiropor (stirodur) debljine 100mm. Na stirodur postavlja se PVC folija a zatim i cementna košuljica koja je debljine 40mm.

U sanitarnim prostorijama i kuhinje, umesto laminata predviđene su keramičke pločice.

Podna konstrukcija montažne kuće

Podna konst.
1 Laminat 0.7mm
2 Cem. košuljica 40mm
3 PVC folija 0.15mm
4 Stirodur 100mm
5 Hidroizolacija 4mm
Ukupno 144.5mm

Ukoliko investitor želi podno grejanje u svojoj montažnoj kući, umesto laminata, kompletni podovi objekta oblažu se pločicom.

Unutrašnja obrada montane kuće

Unutrašnji zidovi i plafon montažne kuće pokrivaju se glet masom a zatim obrađuju kako bi se otklonile bilo kakve neravne površine. Nakon gletovanja plafon i zidovi boje se belom disperzivnom bojom po želji kupca.

Zidovi sanitarnih prostorija oblažu se keramičkim pločicama do plafona, dok su kuhinji zidovi obloženi pločicama do visine od 160cm iznad poda.

Unutrašnja vrata premazaju su se sandolinom.

Spoljna obrada montažne kuće

U spoljnu bradu montažne kuće uključena je akrilna fasa prema želji kupca. Spoljašnji drveni elementi i drvena stolarija premazuju se sandolinom.

Instalaterski radovi na montažnoj kući

Vodoinstalacija i kanalizacija

Svi delovi vodovodne i kanalizacione mreže montiraju se na zid montažne kuće odgovarajućim PVC šelnama. Vodovodna mreža radi se hidrotehničkim crecima za snadbevanje toplom i hladnom vodom dok se kanalizaciona mreža radi od PVC cevi.

Instalacija vode i kanalizacije izvode se na udaljenost od 1m od objekta. U cenu nije uračunata izrada šahte i ugradnja vodomera.

U kupatilo i kuhinji ugrađuje se sanitarija domaćih proizvođača u beloj boji a sve prema građevinskom projektu.

Elektroinstalacija montažne kuće

Na montažnoj kući elektroinstalacije rade se prema projektu a sve prema važećim zakonima i standardima. Instalacije se rade PGP kablovima koje se razvode kroz prethodno ostavljena creva u zidovima montažne kuće i razvode se iznad plafona gde se u tavanskom delu vezuju obujmicama preko posebnih dasaka.

Instalacija se radi sa izvodom do kasete na zidu ili krovnog nosača.

Rasveta unutar prostorija montažne kuće vrši se pomoću običnih sijalica odgovarajućeg kapaciteta, u zavisnosti od površine i namene prostorije.

U sve montažne objekte ugrađujemo i Fidovu sklopku (ZUDS) kao dodatna mera zaštite.