Montazne kuće Ivanjica. Cena za 2020. i kupovina na kredit.


Cena montažne kuće određuje se na osnovu nekoliko bitnih faktora:

  • Lokacija
  • Površina
  • Tip gradnje

Kada određujemo cenu za montažne kuće prema lokaciji, pre svega uzimamo u obzir da li će se montažni objekat graditi u Srbiji ili inostranstvu.

Cena kuće koja se gradi u inostranstvu nešto je viša nego u Srbiji zbog mnogobrojnih dodatnih troškova koji prate proces montaže. Koji su to troškovi koji povećavaju cenu kuće? To je pre svega trošak transporta. Ukupnu cenu transporta određujemo na osnovu zemlje u kojoj želite vaš montažni objekat, odnosno tačne lokacije. Kada kažemo tačne lokacije, mislimo na grad ili mesto u kojem se objekat gradi. Uzmimo za primer Nemačku (Minhen i Hamburh), cena objekata će zavisiti od mesta u kojem bi se objekat gradio, Minhen ili Hamburg. Hamburg je nešto više od 700km udaljeniji nego Minhen, stoga, i cena je nešto viša nego za Minhen i okolinu.

Montažne kuće cena za ključ u ruke

Ključ u ruke je najprodavanija faza montažne kuće zato što u potpunosti rasterećuje kupca. Montažni objekat je kompletno završen, uključujući instalacije, tako da kupcu ostaje samo da ubaci nameštaj. Na stranici pitanja i odgovori možete pronaći kompletan spisak radova koje obuhvata faza ključ u ruke.

Montažne kuće cena u sivoj fazi

Siva faza gradnje obuhvata osnovne građevinske radove, ili, kako ih mi zovemo, grube radove. Cena je znatno niža u ovoj fazi gradnje montažne kuće zato što, nakon završene montaže, kupcu ostaje da dovrši proces gradnje: razvod vodovodne i električne mreze, montaža unutrašnje stolarije, postavljanje podova i ostale sitnije radove. Na stranici pitanja i odgovori možete pronaći kompletan spisak radova koje obuhvata siva faza.

Koliko košta kvadrat montažne kuće u Srbiji

Prosečna cena kvadrata u sivoj fazi

Površina objekta Cena po m2
<50 m2 282 €
50 - 100 m2 217 €
>100 m2 208 €

Prosečna cena cena kvadrata u fazi Ključ u ruke

Površina objekta Cena po m2
<50 m2 354 €
50 - 100 m2 318 €
>100 m2 310 €

Montažne kuće na kredit

Mnoge domaće banke odobravaju stambene kredite za kupovinu montažnih kuća. Od čega zavisi da li će kredit biti odobren? Isključivo od vaše kreditne sposobnosti. Mi ćemo ispuniti sve obaveze koje banka bude zahtevala i omogućiti svu potrebnu dokumentaciju u traženom roku. Šta vam je potrebno? Potrebno je da imate građevinsku dozvolu za parcelu na kojoj želite vašu montažnu kuću. Zatim, idejno rešenje objekta, plan i predračun, koji smo mi u obavezi da dostavimo kao i predugovor. Banka na osnovu svojih kriterijuma proceni da li Vam može odobriti kredit ili ne. Do sada nismo imali nikakavih problema u poslovanju sa domaćim bankama.

Banke koje preporučujemo

Banka Intesa

Komercijalna banka

Credit Agricole